снимка: Булфото В понеделник отново в много райони ще е опасно горещо. Във

...
снимка: Булфото В понеделник отново в много райони ще е опасно горещо. Във
Коментари Харесай

Чака ни слънчев уикенд

снимка: Булфото

 В понеделник отново в доста региони ще е рисково горещо. Във вторник и сряда ще има места със следобедни превалявания и гръмотевици, а през втория ден се чака и захлаждане.

Оправдаха се прогнозите за мощен вятър и превалявания през днешния ден в страната - в Северна България поривите напразно доближиха сред 65 и 72 км/ч, а в Монтана междинната скорост беше 43 км/ч. В Ловеч през днешния ден паднаха и към 5 литра на кв.м. дъжд, В Свищов 4. Със северозападния вятър пристигна и по този начин чаканата хладина - температурите през днешния ден следобяд бяха под 35 градуса.

През нощта ще се обясни, най-късно в източните региони. Вятърът, към момента с посока от северозапад, ще отслабне, а на следващия ден денем ще се ориентира от север и ще е слаб, в Източна България - сдържан. Съботният ден ще бъде безоблачен, с оптимални температури - от 28 до 33 градуса, в крайните югозападни региони - към 35.

Над Северното Черноморие сутринта облачността ще е забележителна, само че до обяд ще намалее и слънцето и там ще се покаже.

Максималните температури по крайбрежието ще бъдат сред 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е от 26° до 28°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините условията за туризъм на следващия ден ще са по-добри. Ще бъде по-малко прохладно, спрямо през днешния ден, с сдържан северен вятър.

Ще бъде и най-вече слънчево, с оптимални температури в курортите - от 20 до 27 градуса. В крайните южни елементи от Балканите утре се чака захлаждане, само че в останалите региони температурите още веднъж ще се покачат. Времето ще е слънчево, за разлика от огромна част от континента, където ще има превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици.

У нас, в неделя, вятърът и в Източна България ще отслабне. Ще бъде слънчево с температури сред 30 и 35 градуса

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР